2024. április 19., péntek

Közvilágítást kap a körforgalom

A kishegyesi önkormányzat közlekedésbiztonsági projektumot valósít meg az ipari parknál – A beruházás értéke meghaladja az ötmillió dinárt

Kishegyes község önkormányzata a héten egy nagyobb volumenű közlekedésbiztonsági beruházásba fogott.

A közvilágítás helyének kijelölése (Lakatos János felvétele)

A közvilágítás helyének kijelölése (Lakatos János felvétele)

A bácsfeketehegyi ipari park bekötőútjánál lévő körforgalmat, amelyen áthalad a Szenttamásra vezető út, ki fogják világítani. Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, és Hallgató Imre, az önkormányzat építési osztályának vezetője megtekintették a helyszínt és a kivitelezővel megbeszélték a beruházás részleteit. A polgármester ennek során arról számolt be, hogy a projektum értéke meghaladja az 5 millió dinárt, és vélhetőleg határidő előtt elkészül.

– A közbeszerzés már lezajlott, kiválasztottuk a legmegfelelőbb céget, amely kivitelezi a munkát. A lámpákat összekötő földalatti villanyvezeték nyomvonalának kijelölése már megtörtént és amint az idő engedi, a lámpaoszlopok kihelyezése is megkezdődik. A projektum értéke 5 és fél millió dinár, amit a tartományi közlekedési titkárság biztosít. A munkálatok kivitelezésének határidejét 45 napban fogalmaztuk meg a szerződésben, de a kivitelezővel folytatott tárgyalás után úgy gondoljuk, hogy az új lámpák már 30 nap múlva világítani fognak – mondta el a polgármester.

A közvilágítás kihelyezése az utolsó fázisa Európai út befejezésének, számolt be a médiának Kerekes Zoltán.

– A körforgalom éjszaka nem volt kivilágítva, ezért elég veszélyes volt a közlekedés számára. Tartományi eszközökből és az önkormányzat saját forrásaiból sikerült odáig eljutnunk, hogy ezt a részt is realizáljuk. A közbeszerzésen a belgrádi Ingenium Projekt Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot, így ők a munkálatok kivitelezői. A körforgalmat és környékét összesen 18 lámpával fogjuk megvilágítani, emellett pedig fényvisszaverő jelzésekkel fogjuk növelni a közlekedésbiztonságot ezen a részen – mondta el Kerekes, majd hozzáfűzte, hogy a projektumnak lesz egy második szakasza is. Ennek keretében szalagkorlátot szerelnek fel a körforgalom körül. A kivitelezésére a későbbiekben kerül sor, de prioritást élvez, fogalmazott az alpolgármester.