2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Előrehozott (elő)döntő Madridban

Idegenbeli 2:1 után készülhet a Bayern elleni visszavágóra a Bajnokok Ligája legnagyobb negyeddöntős csatájában a Real Madrid. Zinedine Zidane mester csapata sokak szerint kulcsfontoságú lépést tett a BL-döntő, sőt, akár a trófea felé, hiszen egy hete az Allianz Arénában az ugyancsak végső esélyesnek tartott ellenfelét saját pályáján gyűrte le.

A királyi gárda Cristiano Ronaldo második játékrészben lőtt duplájával fordította meg a párharc odavágóját, a madridiak a Kassai Viktor által vezetendő második felvonásban is a 100 európai kupagólt elért portugálban bízhatnak legjobban. A spanyolok másik fontos támadója, Gareth Bale viszont várhatóan nem lép pályára, a Marca spanyol napilap beszámolója szerint a walesi támadó vádlisérüléssel bajlódik, így Ronaldo társa a gólszerzésben elsősorban Karim Benzema lehet. „Jobb lett volna, ha szerzünk még egy gólt. A lehetőségeink megvoltak hozzá” – nyilatkozta Zidane némileg elégedetlenül csapata németországi sikere után, jelezve, egy Bayern szintű klub ellen soha nem szabad elbízniuk magukat. „A Bayernnek mindegy, otthon vagy idegenben vannak, ugyanúgy játszanak. Az utolsó pillanatig meg fogják nehezíteni a dolgunkat. A Bayernnek sok veszélyes fegyvere van, de mi készen állunk. Nagy mérkőzésre számítok, és minden pillanatban összpontosítanunk kell, mert ez a párharc az apró részleteken fog eldőlni” – összegezte várakozását a francia szakember.

Mind a Real, mind a Bayern hazai bajnoksága élén áll, így teljes erővel fókuszálhat a fontos mérkőzésre. A madridiak mérkőzéshátránnyal együtt is hárompontos előnyt élveznek a Barcelona előtt, a bajorok számára pedig puszta formalitás a bajnoki cím hivatalos megszerzése, hiszen öt fordulóval a vége előtt 8 ponttal többet gyűjtöttek a Lipcsénél.

Carlo Ancelotti csapatában minden bizonnyal ott lesz a madridi visszavágón Robert Lewandowski, aki vasárnap már együtt edzett társaival. A lengyel válogatott támadó a mostani idényben 40 tétmeccsen 38 gólt szerzett, az elmúlt egy hétben vállsérülés miatt volt harcképtelen, emiatt hagyta ki a szerdai első összecsapást. Arjen Robben, a bajorok másik kulcsembere hisz a továbbjutásban: „Elsősorban gólt kell szereznünk. Legalább úgy kell játszanunk, ahogyan otthon, a saját játékunkat kell mutatnunk Madridban is. Hiszünk egymásban, ez a legfontosabb.”

Az est másik visszavágóján az angol bajnok Leicester City fogadja a tavalyi döntős Atletico Madridot. A Premier League és a Bajnokok Ligája meglepetés-alakulata mindössze Griezmann büntetőjével kapott ki a múlt héten a spanyol fővárosban, így nem minden remény nélkül várhatja a mai találkozót. Claudio Ranieri távozása után Craig Shakespeare szedte ráncba a Rókákat, akik ma sokadik meglepetés-eredményüket szállíthatják Diego Simeone magabiztos gárdája ellen. Annyi biztos, az angoloknak erőn felül kell teljesíteniük, védősoruknak és a Vardy-vezette támadószekciójuknak egyaránt kiemelkedőt kell nyújtania.