2024. április 19., péntek

Nagybecskerek – Kézigránátot dobott a városháza főbejáratára

A nagybecskereki belügyi titkárság dolgozói letartóztatták B.K (29) helybeli lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat hajnalban 5.20 óra körül kézigránátot dobott a városháza főbejáratára. Szerencsére senki sem sérült meg, de anyagi kár keletkezett. 

Betörtek a főbejárat üvegei  (Fotó: Kecskés István)

Betörtek a főbejárat üvegei (Fotó: Kecskés István)

A rendőrségi közlemény szerint a gyanúsítottat közvetlenül a robbantás elkövetése után tartóztatták le, nem messze a városházától. Tettének oka egyelőre ismeretlen. Fegyverrel és robbanószerrel való visszaélés gyanúja miatt 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, és bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Čedomir Janjić polgármester a legerélyesebben elítélte a támadást, különös tekintettel arra, hogy a keresztények legnagyobb ünnepe előtt került rá sor. Kifejezte a reményét, hogy az illetékes bűnüldöző szervek a lehető legrövidebb időn belül tisztázzák az esetet, és az elkövető felelni fog a tettéért. Tekintettel arra, hogy Nagybecskerek Szerbia legbékésebb városai között van, kifejezte csalódottságát a történtek miatt, de bízik abban, hogy egyedi esetről van szó.

A VSZL is elítélte a városháza elleni támadást, amivel szerintük komoly veszélybe került az itt élő emberek biztonsága. A közleményük szerint az egyének nem lehetnek erősebbek az intézményektől.