2024. április 25., csütörtök

Vajdaságban az Álom hava

Bicskei Zoltán Álom hava című történelmi filmjét 22 vajdasági településen és Belgrádban vetítik az elkövetkező hetekben.

A vajdasági díszbemutatóra április 21-én, pénteken 19 órai kezdettel kerül sor Újvidéken, a Kulturális Központban (Ifjúsági Tribün).

Április 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap már Magyarkanizsán, a Művészetek Házában láthatja az alkotást a közönség, ahol kiállítás is nyílik a film jelmezeiből és kellékeiből. E hó 24-én, 25-én és 26-án 17 és 20 órai kezdettel Szabadkán, a Lifka Sándor Art Moziban vetítik a filmet, illetve ezzel párhuzamosan 25-én 19 órától Oromon, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermében, 26-án ugyanebben az időpontban pedig Oromhegyesen, a faluházban láthatják az érdeklődők az Álom havát. A film és a jelmezekből, kellékekből összeállított kiállítás 27-én érkezik Zentára, a vetítésre 18 órától kerül sor a Művelődési Házban.

A 23 helyszín közül 19 településen a vetítéseket a Magyar Nemzeti Tanács és a budapesti Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatta.