2024. április 25., csütörtök

Elkészült az új játszótér

Új tartalommal bővült a topolyai gimnázium előtti park

Topolya központjában, az egykori Belgrád Áruház mögötti parkban elkészült az új játszótér, melyet a jó időnek köszönhetően a város legfiatalabb lakói máris nagy megelégedettséggel vettek birtokukba.

A kicsik máris birtokukba vették a játszóteret (Tóth Péter felvétele)

A kicsik máris birtokukba vették a játszóteret (Tóth Péter felvétele)

A gimnázium előtti parkban található, vidám színeivel messziről feltűnő létesítmény a különféle nemzetközi biztonsági szabványoknak is megfelel. A fából, műanyagokból és fémből készült biztonságos szerkezeteken, hintákon, mászókákon, csúszdákon töltheti játékosan idejét a jövő nemzedéke. A topolyai községi képviselő-testület elnöke a helyszínen győződött meg arról, hogyan vették birtokba a kisgyermekek az új játszóteret. Saša Srdić ez alkalommal elmondta, hogy mindez csak egy része a városközpont rendezését célzó átfogó tervezetnek. Hamarosan a környező utcák útburkolatának javítására és további játszóterek kiépítésére is sort kerítenek. Mint elmondta, prioritást élvez a Duna utca útburkolatának a felújítása, hiszen ez a központi óvodához vezető utca igen forgalmas, és fontos szempont, hogy biztonságosan lehessen ott közlekedni.

Srdić reményét fejezte ki, hogy a városban tervezett több játszótér egyben több gyereket is jelent majd. A most elkészült létesítmény kiépítése 1,12 millió dinárba került. A játszótér megépítésének költségeit a községi költségvetésből fedezték, a kivitelezőt pedig egy törvényesen lebonyolított versenypályázat útján választották ki. A Jelodom Kft. székhelye a Vrnjačka Banja közelében lévő Novo Selo településen található. A tervezéskor és a kivitelező kiválasztásakor Srdić szerint a legfontosabb szempont a gyermekek biztonsága volt. A létesítmény megfelel az ISO kategóriába tartozó különféle nemzetközi biztonsági szabványoknak is. Jelenleg homokos az alja, ami szintén megfelel a szabványoknak, de a jövőben a még ennél is biztonságosabb gumialátéttel szeretnék a biztonságot nyújtó és egyben dekoratív kerítéssel elválasztott területet beborítani. A városban már meglévő játszóterek modernizálását és rendbe hozását is tervezik, illetve újak kiépítését.