2024. március 28., csütörtök

Húsvéti kompozíciók kiállítása

Az elmúlt hétvégén a topolyai Művelődési Ház mozitermének előcsarnokában a húsvéti kompozíciók kiállításának megnyitójával kezdetét vette a Csipkés rüggyel, madárfüttyel… elnevezésű húsvétváró rendezvénysorozat.

Az ünnepélyes megnyitó Đorđe Beko, a Művelődési Ház igazgatóhelyettese, valamint Csípe Tímea, az intézmény igazgatója köszöntőszavaival kezdődött. Csípe felszólalásában elmondta, hogy a kiállított munkák a gyermeki lélek eredményei, hisz ilyen kompozíciókat egy felnőtt is csak akkor tud létrehozni, ha lélekben gyermek marad. Újságírói kérdésre az igazgatónő elmondta, hogy a jelentkezők előzetes felhívás nyomán küldték el alkotásaikat, amelyekkel kapcsolatban két megkötés volt: lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek, és a húsvéti ünnepkör valamelyik elemét is tartalmazzák. A tárlatra közel harminc pályamű érkezett, köztük több visszatérő alkotóval és új jelentkezőkkel is. A kiállítók között Csípe elmondása szerint az idén kevesebb felnőttet találunk, ugyanakkor a különböző intézmények, köztük a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény és a Mezőgazdasági Iskola, az idén is képviseltetik magukat, míg az idén első alkalommal a bácskossuhtfalvi Otthon klienseinek munkái is szerepelnek a kiállított tárgyak között. Az igazgatónő külön kiemelte, hogy nagy öröm számukra, hogy egyre több az önálló gyerekmunka. A tárlat az eddigi évekhez hasonlóan versenyjellegű, a beérkezett alkotásokat több kategóriában díjazzák, egyrészt a zsűri döntése, másrészt a kiállítás látogatóinak értékelése alapján.

A kiállítás április 13-áig tekinthető meg, munkanapokon 9 és 20 óra között várják a látogatókat. A záróünnepség csütörtökön 17 órakor kezdődik, amelynek keretében kiosztják a díjakat is.