2024. március 28., csütörtök

Tudatosan az egészségről

Aktív hetet zárt a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete. A hétvégével bezárólag három eseményt is tartottak, s mindhárom esetben a gyerekek voltak a történések főszereplői – számolt be lapunknak Fontányi Andor, a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének titkára.

– Április 6-án községi versenyt tartottunk Mit tudsz az egészségről? elnevezéssel. A versenyre a község három iskolájának biológiatanárai választották ki a legrátermettebb diákokat. Közülük a legsikeresebbet visszük a tartományi versenyre – számolt be Fontányi. A községi tudásfelmérőn Dejana Mihajlović jutott tovább, aki szerdán fog részt venni a tartományi megmérettetésen.

Április 7-én A vér életet jelent című rajpályázat eredményhirdetésére került sor, és egyben egy kiállítást is megnyitottak a beérkezett pályaművekből.

– A rajpályázatra húsz pályamű érkezett két kategóriában. A fiatalabbaknál a legjobb munka Cékus Lara Szintiáé, Szilágyi Eveliné és Rácz Rómeóé lett. Az idősebbeknél Nagy Noémi, Ritec Violetta és Kerekes Zsóka lettek a legsikeresebbek. A pályázatra egy fotó is érkezett, amelyet a szeghegyi Mijat Krivokapić küldött be. A legjobbak rajzkészletet kaptak jutalmul, és az ő munkáik jutottak tovább az országos versenyre. Ennek már nagyobb a tétje, tíznapos nyaralást lehet majd nyerni – számolt be Fontányi.

A rajpályázat eredményhirdetésével párhuzamosan az egészség világnapjának programja zajlott az iskola galériája előtt. Itt az óvodások krétával rajzoltak az aszfaltra, közben pedig az idősekkel a Vöröskereszt aktivistái a depresszióról beszélgettek. Az idei világnapnak ugyanis az volt a szlogenje: Beszéljünk a depresszióról! Ezt a programot szerdán megtartják Bácsfeketehegyen és Szeghegyen is.