2024. április 20., szombat

Tombola a népviseletért

Moholon húsvéti kirakodóvásárt tartottak

A Csobolyó Művelődési Egyesület virágvasárnapon másodízben rendezett húsvéti kirakodóvásárt ünnepi összejövetellel és tombolával Moholon a kultúrotthonban.

Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

Mindezt azzal a céllal, hogy a tombolajegyek és a gyerekek által készített gipszfigurák és húsvéti tojások árából az egyesület számára népviseletet vásároljanak, illetve fedezzék a hagyományápoló csoportok szükségleteit. Az egész napos vásáron közel húsz árus vett részt, akik főként húsvéti díszeket és kiegészítőket árusítottak, de mellettük volt cukrász, papucsos, virág- és könyvárus, mézeskalácsos, gyöngyfűző, rongyszőnyegkötő és szappankészítő is. A tombolán kisorsolt hetven ajándékot is a vásár árusai és más támogatók adták. A tombolahúzás előtt az egyesületből fellépett Nagy Nikolett népdalénekes, valamint tizennyolc kislány karikázót mutatott be. Lajkó Mária, a művelődési egyesület kultúrfelelőse elégedetten állapította meg, hogy tombolából 19 250 dinárt gyűjtöttek össze a Csobolyó ME javára.

– Minden befolyó pénzt a gyerekek népviseletére és szükségleteire fordítunk. Van valamennyi népviseleti ruhánk, ami azonban nagyon hiányos. Csak egy-egy alsószoknyával rendelkezünk, a fiúknak nincs mellényük. Vannak olyan szegény szülők, akik nem tudnak saját gyerekeiknek viseletet varratni. Sok mindennel szeretnénk bővíteni a viseleteket, többek között vállkendőket beszerezni a kislányoknak – közölte Lajkó Mária.