2024. április 20., szombat

Amíg a készlet tart

Nagy az érdeklődés az új traktorok vásárlására vonatkozó állami támogatás iránt

A termelők sorban várakoztak tegnap a belgrádi mezőgazdasági minisztérium előtt. Már első nap az eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az illetékes minisztérium által kiírt, kizárólag új traktorok vásárlására vonatkozó állami támogatás iránt.

A Tanjug értesülései szerint kora reggeltől több mint 200 termelő vette át a jelentkezéshez szükséges űrlapokat. A kérelmek átadását követően az állam az újonnan megvásárolt traktor árának 50 százalékát téríti meg. Az erre a célra szánt eszközök értéke 210,5 millió dinár, azzal, ha szükség mutatkozik rá, növelik a pénzösszeget – nyilatkozta korábban Žarko Radat, az Agrártámogatási Igazgatóság vezetője.

A kérelmek átadásának első napján Branislav Nedimović, illetékes miniszter hangsúlyozta, semmi ok aggodalomra, hiszen elegendő pénz áll rendelkezésre. Felhívta a termelők figyelmét arra, hogy még egy hónapjuk van a támogatási kérelem benyújtására. Mint elmondta, semmi szükség arra, hogy a gazdák így várakozzanak, hiszen további 500–600 millió dinárt fordítanak erre a célra.

A mezőgazdasági minisztérium által kiírt, új traktorok vásárlására vonatkozó támogatásról szóló felhívás április 10-től május 19-ig áll nyitva. A kérelmeket átadhatják a Nemanjina utca 22–26. alatt található iktatóhivatalban, vagy postázhatják a Mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztérium Agrártámogatási Igazgatóságának a címére: Aleksandar király sugárút (Bulevar kralja Aleksandra) 84.

Az agrártámogatási igazgatóság vezetője ezt követően határozat útján hagyja jóvá a támogatásokat. Mindez a benyújtott kérelmek átadási sorrendjében történik majd, amíg lesz erre elegendő pénz – közölték a mezőgazdasági minisztériumban.