2024. április 16., kedd

Hétvégi szirénariadós éjszaka Dallasban

Helyi idő szerint péntek este 11 óra 42 perctől 90 percen át zengett 156 szirénából a tornádóriadó Amerika egyik legnagyobb városában, Dallasban, miután hackertámadás érte a riadóztató hálózatot, kiváltva a polgárok rendkívüli éjszakai borzalmát. Sokan értesítették telefonon a rendfenntartókat.

A szirénákat általában csak rendkívüli események alkalmával veszik igénybe, mint például tornádók érkezésekor. A hangzavar rendkívül sok ember felébresztését eredményezte, és néhányan a közösségi portálokon osztották meg éjszakai élményüket videók formájában. A sürgősségi technikusok lekapcsolták a szirénákat és hackertámadásra utaló bizonyítékokat találtak. A városi jelentés szerint nem valószínű, hogy Dallasból hackelték meg a szirénarendszert. Tavaly valaki a közlekedési jelzőrendszert hackelte meg viccek kiírása céljából, bár eddig még nem találtak arra utaló nyomot, hogy a két eset összefügg.

Az 1 óra 17 percig tartó „hangverseny" 1,6 millió amerikai honpolgár feszültségét keltette a 156 feltört szirénának köszönhetően. Ez volt az eddigiek során a legnagyobb méreteket öltő hackertámadás a „szirénák ellen",  korábban csak egy-két szirénát sikerült hackereknek manipulálniuk.