2024. március 28., csütörtök

Késsel fenyegetőzött egy afrikai férfi Milánóban, a rendőrök lábon lőtték

Késsel fenyegetőzött Milánó utcáin szombat reggel egy feltehetően marokkói férfi, akit a rendőrök csak úgy tudtak megállítani, hogy több lövéssel megsebesítették - közölték az olasz hatóságok.

A rendőrök körbevették a mindkét kezében egy-egy késsel hadonászó férfit, akit először paprikasprével, majd gumibottal próbáltak megállítani, de elfutott. Végül többször is lábon lőtték, hogy el tudják fogni.

A férfinál nem voltak dokumentumok, de a hatóságok szerint marokkói állampolgárról van szó. Kórházba szállították. Az első vizsgálatok szerint kábítószer hatása alatt volt.
A rendőrséget helyi lakosok riasztották a reggeli órákban azzal, hogy Milánó egyik utcáján egy afrikainak tűnő férfi kiabál és késsel fenyegeti az arra járókat. Egy éjjel-nappal nyitva tartó, kebabot áruló üzletből lépett ki az utcára, ahol vitába keveredett bevándorló, feltehetően egyiptomi férfiak egy csoportjával, akik aztán magára hagyták.

"Nem terrortámadás történt, de az eset segített felmérni, milyen gyorsan vagyunk képesek beavatkozni veszély esetén, főleg a Stockholmban történtek után" - jelentette ki Marcello Cardona, a milánói idegenrendészet parancsnoka. Hangsúlyozta, hogy a rendőrök néhány perc alatt a helyszínen voltak és ártalmatlanná tették a késekkel hadonászó férfit. Hozzátette, ha kiderül róla, hogy illegális bevándorló, kiutasítják Olaszországból.