2024. április 18., csütörtök

Súlyos testi sértéssel vádolnak egy szerbiai fiatalt Máltán

Srđan Simić (23) szerbiai fiatalembert azzal vádolták meg Máltán, hogy egy férfinek súlyos testi sérülést okozott, írja a Malta Today.

Mint közölték, Simićet letét fejében szabadlábra helyezték.

A Malta Today írása szerint Simić súlyos testi sérülést okozott Ryan Magro bárpultusnak, amikor söröskorsóval fejbevágta és szemsérülést okozott neki.

Simić tagadja a vádat.

Magro bárpultosként dolgozik a Munchies bárban Buġibba településen, a Malta Today szerint ismert zenészről van szó, aki gitáron kíséri Claudia Faniello népszerű énekesnőt. Az énekesnő egy évben az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Máltát.

A tanúk szerint az incidens akkor történt, amikor arra szólítottak fel két ittas férfit, hogy a vendégek zaklatása miatt hagyják el a bárt. Ekkor egyikőjük a szórakozóhely előtt cigarettázó Magro felé fordult és fejbe vágta.

A sérült családja és a tanúk is azt állítják, hogy a támadásnak nem volt semmilyen indítéka.

A történtek utáni razziában Simićet, két másik férfivel együtt, letartóztatták. 

Az ügyészség erélyesen tiltakozott a letét ellen, de a bíróság elfogadta Simić kérelmét, és 5000 eurós kaució fejében szabadlábra helyezte. Emellett Simić köteles minden nap beiratkozni a letétek könyvébe, meghatározott időközben otthon kell tartózkodnia, valamint nem közelítheti meg a bárt, ahol az incidens történt. Kerülnie kell az eset tanúit is.