2024. március 28., csütörtök

Óvodások a természetért

Zentán javában zajlik a község óvodásainak környezetvédelmi rendezvénysorozata

A program keretében hétfőn a kora esti órákban a zentai városháza oszlopcsarnokában az iskoláskor előtti intézményekbe járó gyermekek képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás, szerdán pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház színpadán táncos-énekes produkciókkal mutatkoztak be a Hófehérke Óvodába járó gyermekek.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Kopasz Ildikó, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, azonkívül, hogy felhívják a legkisebbek figyelmét a környezettudatos életmódra, a természettel való kapcsolatukat is fejleszteni igyekeznek. Az óvónők tudatosítják velük, hogy a természettel való kapcsolat nemcsak abból áll, hogy óvják a környezetet, hanem abból is, hogy jobban megismerik, s nem idegenkednek az állatoktól és a növényektől.

Az igazgatónő szerint az óvodások ebben az életkorban a legfogékonyabbak arra, hogy érdekelje őket a természet, amelynek szeretetét játékos formában, meséken keresztül is elhintik közöttük, a rendezvényeken pedig meg is mutatják mindezt. Ma 9 órától a városi parkban lévő nyári pavilonban, illetve előtte növénykiállítást szerveznek, ahol a csöppségek által ültetett különböző növényeket tekinthetik meg az érdeklődők. Ezenkívül a nagycsoportos óvodások mesekönyvet írtak. A gyerekek maguk találták ki a meséket, s illusztrálták is őket. A kiadvány a nyomdában van, nemsokára a kezükbe is vehetik a gyerekek – mesélte az igazgatónő.