2024. április 25., csütörtök

Községi néptáncszemle Oroszlámoson

Oroszlámoson a hétvégén tartották meg a törökkanizsai községi néptáncszemlét. A helybeli Dr. Gavrilo Pekarović Művelődési Egyesület szervezésében az iskola tornatermében mutatkoztak be a tánccsoportok.

A hagyományos szemlén a vendéglátók mellett felléptek a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, a Bánát Művelődési Egyesület és a szerbkeresztúri Milan Ajvaz Művelődési Egyesület néptáncosai. A szemlét Radovan Jančić köztársasági képviselő nyitotta meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke, Orosz Urbán Csilla alpolgármester, Aleksandra Ranković és Irena Slavković, a községi tanács tagjai, valamint Bojan Turo, a falu ortodox plébánosa.

Radovan Jančić köztársasági képviselő a néptáncszemle kapcsán elmondta, hogy szemet gyönyörködtető tánccal és dallal, szebbnél szebb népviseletben mutatkoztak be az egyesületek táncosai, akik zömében fiatalok. Ez azt bizonyítja, hogy vannak, akik ápolják és továbbviszik, továbbadják a néphagyományokat. Fontos, hogy a műsorban részt vettek a községben élő magyar nemzeti közösség képviselői is. A jövőben csak az egység őrizhet meg bennünket, s csak együtt, összefogva tudunk fejlődni.

A szemlét Törökkanizsa önkormányzata, Oroszlámos, a Jovan Jovanović Általános Iskola és az oroszlámosi Kocsorhát Vadászegyesület támogatásával tartották meg.