2024. április 25., csütörtök

Büszkeség és felelősség

Jubileumi falunapot ünnepeltek a doroszlóiak

Tegnap Doroszló újratelepítésének 265. évfordulóját ünnepelték meg az emlékkeresztnél, a helyi közösség tanácsának szervezésében.

Gellér Magdolna, a zombori városi képviselő-testület tagja, a doroszlói helyi közösség tanácsának elnöke ünnepi beszédében elmondta, a helyieket büszkeséggel tölti el, hogy ilyen nagy és jelentős múltú településen élhetnek. Ez nem csupán büszkeség, hanem felelősség is. Éppen ezért a tanácselnök asszony az elődök hagyatékára, az egymás és a közösség iránti felelősségre hívta fel a figyelmet, majd Mészáros Lászlóval, a helyi közösség tanácsának alelnökével együtt elhelyezte a kereszten az emlékezés virágait. Ft. Verebélyi Árpád főesperes, helyi plébános megáldotta a 2002-ben felállított emlékkeresztet. L. Móger Tímea verset olvasott fel, az Egyházközösség kórusa Klemm Valéria felkészítésében pedig énekelt.

A koszorúzás után a könyvtárteremben, a helyi közösség és a zombori Bieliczky Károly Városi Könyvtár támogatásának köszönhetően, megnyitották a doroszlói Rokkantsági Nyugdíjas Egyesület új klubhelyiségét, amely a fiókkönyvtár egyik termében kapott helyet. A jubileumi ünnepség állófogadással zárult a helyi közösségben.