2024. április 18., csütörtök

Útépítések Topolyán

A jó idő beköszöntével folytatódnak a már megkezdett építkezések és beruházások Topolyán, de új projektek megkezdéséhez is megteremtődtek a feltételek.

A városból kivezető Szabadkai útnál található Szőlősoron, az autóbuszgarázstól a Kurta utca bejáratáig, a napokban kezdték meg az alapozást. A mintegy 1300 méteres útszakasz kiépítésére a községi költségvetésben 16 millió dinárt különítettek el. A kivitelező a Lukač Putevi, melynek a szerződés alapján 45 munkanap áll a rendelkezésére a munkálatok befejezésére. Kislinder Gábor polgármester a most elkezdett munkálattal kapcsolatban elmondta, hogy egyrészt felmentik a várost a mezőgépektől, ugyanakkor a városi vízvezeték itt található központi kútrendszerét is meg tudják közelíteni esős időben, télvíz idején is, és az itt található kertek is könnyebben elérhetők lesznek.

A művésztelepre vezető út ősszel megkezdett felújítása a végéhez közeledik. A közel két kilométeres útszakaszt teljes egészében újra kellett építeni. A közel 31,5 millió dinár értékű felújítást az önkormányzat teljes egészében saját eszközökből finanszírozza. Az út szélessége 4,2 méter, ami a három méter széles aszfaltcsík mellett magában foglalja a 60-60 centiméteres töltést mindkét oldalról, emellett hat darab kitérőt is építenek, megkönnyítve ezzel a közlekedést. A felújított út a mezőgazdaság, a turizmus, a horgászat számára is jelentős. Ha minden a terv szerint halad, ezt a szakaszt napokon belül át tudják adni rendeltetésének.