2024. április 25., csütörtök

Roma est Andreáért

Jótékonysági hangverseny a mozgássérült asszony gyógyíttatására

Vasárnap este 19 órai kezdettel a városháza dísztermében jótékonysági koncertre kerül sor, melynek bevételét a szabadkai Andrea Mudrić gyógyíttatására ajánlották fel.

Ilija Đukanović, a város szociális ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Andrea két évvel ezelőtt szenvedett autóbalesetet, és azóta mozgáskorlátozott, külföldi gyógyíttatása pedig mintegy hatmillió dinárba kerül.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Köszönet illeti a Kurina család tagjait és az Ácsi Roma Egyesületet a Roma est Andreáért elnevezésű jótékonysági koncert kezdeményezéséért. A koncertre 200 dináros áron lehet jegyet váltani a helyszínen, és kihelyezünk egy dobozt, melybe a további önkéntes felajánlásokat is várjuk a koncert alatt, az ebből befolyó összeget pedig Andrea gyógykezelésére ajánlották fel a koncert szervezői. Ezenkívül egy sms-szám is él, melyen keresztül Andreának segíteni lehet, mégpedig a 3030-as számra kell elküldeni a 226-ot üzenetben – tudtuk meg Ilija Đukanovićtól.

Kurina Klaudia, az Ácsi Roma Egyesület elnöke elmondta, örömükre szolgál, hogy ilyen módon segíthetnek, és a Kurina Trió hozzájárulhat Andrea Mudrić felépüléséhez, s arra kérte a szabadkaiakat, hogy jöjjenek el minél többen, hogy együttesen segíthessenek, egyúttal ilyen módon megünnepeljék a romák világnapját is.

A koncerten a Kurina Trió mellett fellép Bojan Jovanović és Kurina Viktória is, a koncerten pedig a klasszikus művek mellett roma etno zenék is felcsendülnek majd. A szabadkai hangverseny után Topolyán, Zentán és Belgrádban is megszervezik a jótékonysági koncertet.