2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS

Edzőváltás a Vojvodinában

Az újvidéki Vojvodina Labdarúgóklub váratlanul leváltotta edzőjét, Dragan Ivanovićot. A tréner mindössze hét mérkőzésen vezette a Karađorđe Stadion gárdáját, az elbocsátást a Voždovac ellen 4:1-re elbukott Szuperliga-mérkőzés után kapta kézhez. Az újvidékiek legutóbbi négy bajnoki találkozójukból hármat elveszítettek, hiszen a 25. fordulóban, szintén hazai környezetben, 2:0-s félidei vezetés után kaptak ki a Crvena zvezdától 3:2-re; a csapat egyedül a Metalacot tudta megverni, igaz, idegenben.

Az újonnan kinevezett edző a Vojvodina élén a 46 éves Aleksandar Veselinović, aki korábban Litvániában, Belgiumban, Bulgáriában és Oroszországban is dolgozott. Veselinović az idei szezon harmadik Vojvodina-edzője, Ivanović előtt Nenad Lalatović ült az újvidékiek kispadján, ahol az utóbbi tíz év alatt már huszonketten fordultak meg.

A Vojvodina jelenleg a Szuperliga stabil harmadik helyezettje, de már tízpontos a lemaradása a Partizan mögött, holott jó ideig tartani tudta a belgrádiakat. Az éllovas Zvezda mögött 16 pont a hátránya. A következő, utolsó előtti alapszakasz-fordulóban az újvidékiek a niši Radničkit látják vendégül április 9-én, ezt megelőzően a čačaki Borac ellen vívják meg a Karađorđe Stadionban a negyeddöntős kupamérkőzésüket.

Negyeddöntők a szerb kupában

A szerb kupában mindhárom esélyes eljutott a mai negyeddöntős mérkőzésekig. A Partizan 13 órától vendégeskedik a Voždovac otthonában, ahol Marko Nikolić, a fekete-fehérek edzője szerint nem szabad elbízniuk magukat, mert a favoritok sokszor veszítenek kupamérkőzéseken: „Az elmúlt hétvégén folytattuk a 24 meccs óta tartó veretlenségi sorozatunkat. Nem lesz könnyű megőriznünk ezt, de semmit sem fog érni, ha a végén nem szerezzük meg a kupát és a bajnoki trófeát. A kupában tudja az esélyes legkönnyebben elveszíteni a fejét. Különösen koncentráltnak kell lennünk, megfelelő hozzáállással reménykedhetünk az elődöntő kiharcolásában.”

A megmérettetés legnagyobb esélyesének tartott, lehengerlő formában futballozó Crvena zvezda negyeddöntős találkozóját a Mladost ellen vívja hazai környezetben. A piros-fehérek fiatal középpályása, Andrija Luković bízik a továbbjutásban: „A kezdetektől világos célunk van, mégpedig a dupla trófea megszerzése. Öt év után újra meg akarjuk nyerni a kupát.”

Könnyű feladat vár az edzőcserén frissen átesett Vojvodinára, amely a Karađorđe gyepén fogadja a Szuperliga utolsó helyén álló Boracot. Aleksandar Veselinović így jó esélyt kapott, hogy győzelemmel mutatkozzon be új csapata élén. Az utolsó negyeddöntős mérkőzést két „kis csapat” vívja, a Sloboda az egyedüli talpon maradt másodosztályú klubként Užicében látja vendégül a Čukarički együttesét, az elődöntő kiharcolása mindkét csapatnak nagy sikert jelentene.

A szerb kupa döntőjét május 27-én fogják lejátszani, a torna történetében első alkalommal az újvidéki Karađorđe Stadionban.