2024. április 24., szerda

Negyven év a gyerekgyilkosnak

Első fokon a bíróság a legsúlyosabb büntetést szabta ki a vratarnicai erőszakolóra

A Zaječari Felsőbb Bíróság bűnösnek találta a 28 éves Vladica Rajkovićot, és a lehető legnagyobb büntetést szabta ki rá, 40 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mert tavaly nyáron megerőszakolta és meggyilkolta a hároméves Anđelina Stefanovićot, illetve a néhány évvel korábban meggyilkolt 47 éves Dragana Stanković haláláért is őt tette felelőssé.

A Vratarnica falubeli Vladica Rajković a tárgyalás elején, március 7-én a zaječari bíróságon beismerte, hogy felelős a hároméves kislány haláláért, azt viszont cáfolta, hogy hidegvérrel tette volna, illetve megerőszakolta volna. Vallomása szerint a kislányt nem ő vágta fejbe egy nagy kővel, hanem amikor a saját unokahúga születésnapjáról magával vitte a nyakában, megbotlott, és a kislány beütötte a fejét. A vallomása azonban nem volt összeegyeztethető a boncolási jelentéssel, illetve a sérülésekkel.

A férfi a vád szerint a hároméves kislányt egy távoli helyre vitte, megerőszakolta, majd kővel, illetve puszta kézzel rá mért ütésekkel megölte. Ezután megfürdött, átöltözött, és visszament az ünnepségre, mintha mi sem történt volna.

A bíróság első fokon a maximális 40 év börtönbüntetést szabta ki rá, ugyanakkor kérvényezte ennek tíz évvel történő meghosszabbítását, mert bebizonyosodott, hogy néhány évvel korábban ő okozta Dragana Stanković halálát is.