2024. április 24., szerda

Újabb beruházások az óbecsei egészségházban

Az utóbbi időben több fejlesztésre is sor került az óbecsei egészségházban: tavaly egy – egészségügyi hulladék elhelyezésére alkalmas – épületet adtak át rendeltetésének, az egészségházban megnyílt egy gyógyszertár is, most pedig a mentőautók kaptak négy új garázst. Ezeket a beruházásokat az önkormányzat támogatta, a legutóbbi több mint 1,5 millió dinárba került.

Kosana Nešić igazgatónő szerint az intézmény gépparkjának élettartama a garázsoknak köszönhetően meg fog hosszabbodni.
Az önkormányzat az idei költségvetésében az egészségház eszközeire is tervezett pénzt: defibrillátorra 570 ezer, EKG-készülékre 290 ezer, nőgyógyászati ultrahangos készülékre pedig 2,5 millió dinárt szánnak, de jut majd pénz egy új, a háziápolási szolgálatnak szánt 1,2 millió dináros járműre és egy új tisztítógépre is.
A gyermekorvosi rendelő és a Gerontológiai Központ felújítására is rövidesen sor kerül, erre az önkormányzat a Közberuházási Iroda, illetve a szerb kormány pályázatain nyert támogatásokat. A gyermekorvosi rendelőben egyebek mellett szigetelést, tetőjavítást, nyílászárócserét terveznek a nettó 18,8 millió dinárból, míg a Gerontológiai Központ a nettó 16,2 millió dinárt ugyancsak nyílászárókra és egyéb épületátalakításokra fogja elkölteni. Az önkormányzatot ezeknek az összegeknek az áfája terheli majd. Mindkét beruházás megvalósítására az önkormányzat közbeszerzési pályázatot hirdetett.