2024. április 19., péntek

Felújítják a Norcev Szállodához vezető utat a Fruška gorán

Tegnap Igor Mirović tartományi kormányfő és Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója megtekintette az Iriški venactól a Norcev Szállodáig vezető helyi út első szakaszának felújítási munkálatait. A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság tavaly októberben hagyta jóvá a projektum megvalósítását, a népszerű kirándulóhelyen található út helyreállítását.

Néhány hét múlva új burkolatot kap a Norcev Szállodáig vezető útszakasz (Fotó: Dávid Csilla)

Néhány hét múlva új burkolatot kap a Norcev Szállodáig vezető útszakasz (Fotó: Dávid Csilla)

– Megkezdtük a Fruška gora-i útvonal első szakaszának a felújítását, a munkálatok értéke 50 millió dinár, és a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság nyújtja a támogatást. Nagyban folynak a munkálatok, és néhány hét múlva be is fejezzük ezt a Norcev Szállódáig vezető szakaszt – mondta Igor Mirović tartományi kormányelnök. – A Szerbia Utai Közvállalat, a tartományi kormány és a Közlekedési Minisztérium közös megegyezése alapján a Norcev Szállodától Bánostorig vezető utat is felújítjuk a következő egy év alatt. A Fruška gorát átszelő helyi út mintegy 57 kilométer, és a következő években tervbe vettük a teljes szakasznak a felújítását, hiszen ezáltal lehetővé válik a jobb közlekedés. Ez a út igen fontos a Fruška gora Nemzeti Park, a turizmus, de egész Vajdaság számára is – hangsúlyozta Mirović.

A útvonal felújítása hozzájárul Ürög község fejlődésének fellendítéséhez is.

– Elégedett vagyok a munka menetével, ez a helyi útszakasz Ürög községhez tartozik. A tartományi kormány és a Nagyberuházási Igazgatóság felismerte a projekt fontosságát és jóváhagyta a támogatást – mondta Stevan Kazimirović, Ürög polgármestere.

A sajtó képviselőinek a tartományi kormány elnöke említést tett a Fruška gora-i közúti folyosó kiépítéséről is.

– A munkálatok megvalósítását és finanszírozását a szerb köztársaság vállalta magára. Nagy az érdeklődés erre a közúti folyosóra a lehetséges befektetők részéről, és ez nem meglepő, hiszen várhatóan naponta több mint 12 ezer gépjármű, ebből mintegy 700 teherjármű közlekedik majd rajta – mondta Igor Mirović.