2024. április 25., csütörtök

Bloggerek határon innen és túl

Az adai és a szarvasi középiskolás diákok közös blogot készítettek a Határtalanul! program révén

A szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola és az adai Műszaki Iskola Bloggerek határon innen és túl címmel közös projektumot valósított meg, amely során egy blogot készítettek Szerbiában és Magyarországon a Határtalanul! program révén az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

A Szarvason és Adán zajlott projektum tegnap zárult, amelyben huszonnégy-huszonnégy adai és szarvasi diák vett részt három-három tanár kíséretében. Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatója elmondta, hogy harmadik alkalommal működnek együtt a Határtalanul! programban a szarvasi szakképző iskolával, amellyel készítettek már utcai padokat, valamint szelektív hulladékgyűjtőt.

– Iskolánk diákjai és tanárai március 13. és 18. között voltak a szarvasi szakképző iskola vendégei. A szarvasi tanulók és tanárok, összesen huszonheten, március 27. és 31. között tartózkodtak nálunk. A projektumnak a fő célja, hogy a tanulók közösen készítsenek blogot, amely tartalmazza azokat az élményeket, amelyeket közösen átéltek, illetve a fényképeket a közös kirándulásokról és városnézésekről. Az adai tanulók Szarvason megismerkedtek a város történetével és nevezetességeivel. Ugyanígy a szarvasi tanulók megismerték Ada község nevezetességeit, illetve ellátogattak Törökbecsére, ahol megtekintették a Leiningen-Westerburg Károly- és a Hungária-szobrot, valamint Aracson a pusztatemplomot. Nagyon jól sikerült a projektum, a tanulók összebarátkoztak és elválaszthatatlanok lettek, valamint sok közös és szép élményben volt részük. A blog ma zárul, ma lesz véglegesítve – nyilatkozta pénteken Gilice Hilda.