2024. április 20., szombat
TÖRÖKBECSE

A felnőttek otthona az Egészségháznak adta az új mentőkocsiját

Egy hónappal ezelőtt Igor Mirović tartományi kormányfő és Aleksandar Vulin munkaügyi miniszter hét vajdasági gerontológiai központnak adományozott egy-egy mentőkocsit. Ezek közül egy Törökbecsére került a Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac Felnőttek Otthonába.

Mivel a törökbecsei Egészségház gépparkja elöregedett, nem sokkal később megszületett a döntés: az új járművet az otthon az egészségügyi intézmény rendelkezésére bocsátja.
Ljiljana Bognić, a felnőttek otthonának igazgatója szerint felhasználóiknak a 90 százaléka lelki beteg, a többiek daganatos vagy más betegségben szenvednek, esetleg szélütöttek – a mentőkocsi viszont így nemcsak az ő betegeiket, hanem minden beteget szolgálhat majd 24 órában.
Branko Svilengaćin, Törökbecse alpolgármestere elmondta: a törökbecsei Egészségháznak nagy az adóssága, a gyógyszertárai üresek, és a mentőszolgálat is nagyon rosszul van felszerelve, járművei több mint 600 ezer kilométert tettek meg, és a legújabb mentőkocsi is már nyolc éves. Az eredetileg az otthon számára biztosított mentőkocsi mellett a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól is érkezett egy 4,5 millió dinárt érő jármű, amelynek az árához az önkormányzat is hozzájárult egy szerény összeggel. Az önkormányzat emellett igyekezett javítani az Egészségház felszereltségén is, így négy EKG-készüléket, öt otoszkópot, három pulzoximétert, két sztetoszkópot és két vérnyomásmérőt biztosított az intézménynek az utóbbi időben.