2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS

Nem lép ki a Szuperligából a Bačka

A Szuperligában szereplő palánkai Bačka Labdarúgóklub vezetősége tegnapi rendkívüli ülésén egyhangú döntést hozott arról, hogy a csapat nem lép ki a szerb első osztályból. A Szuperliga így továbbra is 16 csapatot számlál majd. A kilépésről szóló döntésnek számos jogi procedúra és kellemetlenség lett volna a következménye. Az ülés megtartásának oka az volt, hogy a vezetőség nagymértékben elégedetlen volt legutóbbi hazai, niši Radnički ellen elvesztett mérkőzésük bírói vezetésével, Bojan Nikolić sípmester ítéleteivel.

A teljes, Vladimir Mrđan elnök által vezetett igazgatóbizottság lemondását sem fogadták el, ugyancsak egyhangú döntéssel, emellett azt sem fogadták el a döntéshozók, hogy a klub vezetőségének tagját, Marjan Rnićet kiléptessék a Szerbiai Labdarúgó-szövetségből (FSS). Rnić a szavazást megelőzően rövid beszédet tartott, amelyben garanciát vállalt az ügyben, hogy a Bačka csapatát senki sem akarta szándékosan megkárosítani.

– Állítom, hogy az FSS-ből senkinek, beleértve Slaviša Kokeza elnököt, a végrehajtó bizottság tagjait, a bírói tanácsokat és a bírói szervezeteket, nincs köze ezekhez a történésekhez, a meccsen senki nem kapott megbízást, hogy ártson a klubunknak. Ezt garantálni tudom önöknek, mert régóta ismerem ezeket az embereket. Nem kételkedem abban, amiről beszélek, kérem, higgyék el ezt nekem. Mindig lesznek olyan emberek, akik téves információkat terjesztenek, és önökben, tisztességes emberekben kétséget ébresztenek – foglalta össze Rnić.

Az első osztályban e szezonban debütáló Bačka jelenleg a 13. helyen áll a tabellán, 27 forduló után 24 pontot szereztek. Az alapszakasz utolsó három meccsét a Radnik Surdulica, a Novi Pazar és a Napredak ellen játsszák. Három körrel az alapszakasz vége előtt biztos, hogy a klub a liga gyengébb csapatai között, a kiesőkről döntő csoportban fogja megkezdeni a rájátszást.