2024. március 29., péntek

Orbán: Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Magyarország bevándorlásügyben az első pillanattól kezdve a jó kérdéseket tette fel és a jó válaszokat adta meg, a Nyugat pedig egy-két év késéssel követ bennünket - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő az interjúban erkölcsileg tarthatatlannak nevezte a nem kormányzati szervezetekkel (NGO), nemzetközi hálózatokkal kapcsolatos helyzetet, kijelentve, hogy ezeknek semmi közük a civil szervezetekhez.

Megtámadják a határt védő magyar rendőröket, katonákat, ráadásul "nem vetik meg a pénzt" sem, "egy jól kiépített migránsbiznisz is zajlik" - fogalmazott.
Példaként hozta, hogy a két bangladesi menedékkérő ügyében hozott strasbourgi bírósági ítélet miatt ki kell fizetni egy nemzetközi hálózatnak a perköltségét. Ezt úgy értékelte, hogy ez a szervezet "nyerészkedett rajtunk", ami "migránsbiznisz", és ennek véget kell vetni. Azt is mondta, hogy meg kellene reformálni a strasbourgi bíróságot.
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Európa a világ legjobb helye, de a jövő kihívásai bizonytalanná teszik az embereket.