2024. április 20., szombat

Új fedett medence létesül

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere a Vénusz fürdő bontásának befejezéséről és a tervekről nyilatkozott

A jelenlegi topolyai községi önkormányzat prioritásként kezelte az egykori topolyai Vénusz szabadidőközpont romjai eltakarításának a kérdését, és az elmúlt egy-két év erőfeszítéseit követően megteremtődtek a feltételek a bontási munkálatok megkezdéséhez. Több mint tíz év csúf látványa 50 nap alatt eltűnt a város központjából. A valamikori Vénusznak mára már hűlt helye. Jelenleg a terep elegyengetése, a bontási hulladék elszállítása folyik a városi park területén.

Az egykori Vénusz helyén a tervek szerint fedett medence épül (Herceg Elizabetta felvétele)

Az egykori Vénusz helyén a tervek szerint fedett medence épül (Herceg Elizabetta felvétele)

Az önkormányzat 20 millió dinárt teremtett elő köztársasági forrásokból a bontáshoz, ebből a jelenlegi munkálatok mintegy 16 millióba kerültek. A fennmaradó pénzből megkezdik egy új komplexum terveinek a kidolgozását, és jövőre elkezdődhet a fedett medence építése. A park teljes rendezését és fedett medencék építését irányozta elő az önkormányzat, és a napokban a községi tanács elfogadta az új városrendezési tervnek azt a részét, amely a valamikori Vénuszt, a futballpályát és a parkot öleli fel, a környezetvédelmi előírások figyelembevételével.

– Tudjuk, a felépült Vénuszt húsz évig nem tudták működtetni, majd több mint tíz évig nem tudtak hozzáfogni a rom bontásához. Az épület karbantartását és működtetését nem tudta vállalni sem az önkormányzat, sem a helyi közösség. 2015 elején egy egyszeri segélyt kaptunk a köztársasági kormánytól 20 millió dinár értékben a városközpont rendezésére. Topolya központjának rendezése keretében két tér létesült, most a Vénusz bontása is megvalósult, és ami hátravan, az a fedett medence terveztetése, felépítése. Reményeim szerint a jövő év elején elkezdődhet az új, fedett medence építése. A költségvetésben igyekszünk gondoskodni a költségek fedezéséről, és reményeim szerint ezt a feladatot is meg tudjuk oldani. A tó vize nyáron alkalmas a fürdésre, ugyanakkor szükség van egy zárt medencére is, ami egész évben működni fog. A fedett uszoda mellett az idősebb polgárok részére egy kisebb, meleg vizes medence is a tervek között szerepel, és a következő lépésben, ha minden úgy történik, ahogy mi szeretnénk, akkor egy gyermekmedence is kiépülhet – nyilatkozta lapunknak Kislinder Gábor polgármester.