2024. március 28., csütörtök

Új sportpályák Palicson

A beruházás a japán kormány támogatásával valósult meg

Palicson a Janko Pejanović Sportközpont mellett csütörtökön megnyitották a felújított sportpályát és a nyitott gyakorlópályát, mely az UNDP, azaz az ENSZ fejlesztési programja révén és a japán kormány által nyújtott támogatásból valósult meg. Bogdan Laban polgármester köszönetét fejezte ki a japán kormány és az UNDP felé, hogy ez az ötvenezer dollár értékű beruházás megvalósult.

A kosárlabdapályát máris használatba vették a fiatalok (Fotó: Gergely Árpád)

A kosárlabdapályát máris használatba vették a fiatalok (Fotó: Gergely Árpád)

– Egy hónappal ezelőtt egy másik beruházásról szóló szerződést is aláírtunk velük, melyből az egészségház tetőszerkezetét újítjuk fel, emellett reményeink szerint hamarosan kiépülhet egy egészségház a Harcosok sorakozója lakótelepen és az új Mentőállomás is. A japán kormány jó házigazdára ismert Szabadkában, hiszen emberségesen, barátságosan viszonyultunk a migránsokhoz, ezért is van Szabadka fókuszban, s ezért érkezik a támogatás is – hangsúlyozta a polgármester.

Žarko Petrović, az ENSZ fejlesztési programjának képviselőjeként úgy fogalmazott, folytatódik azoknak a szerbiai önkormányzatoknak a támogatása, melyeknek szembe kellett nézniük a migránskrízissel. Reményét fejezte ki, hogy a polgárok is felismerik, hogy az ide érkező segítség annak bizonyítéka, hogy nincsenek egyedül és nem maradt észrevétlen mindaz a szolidaritás, amit mutattak a migránsok felé.

Az illetékesek megtekintik az ötvenezer dollár értékű beruházást (Fotó: Gergely Árpád)

Az illetékesek megtekintik az ötvenezer dollár értékű beruházást (Fotó: Gergely Árpád)

Nenad Ivanišević, a munkaügyi minisztérium államtitkára elmondta, a szerbiai munkacsoportok a támogatókkal közösen arra törekszenek, hogy ilyen módon is kifejezzék köszönetüket az önkormányzatnak és a helyi lakosságnak a migránsválságra adott kitűnő reakciójáért.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, ahogyan fogadják Szerbia polgárai a migránsokat, nem történt semmilyen incidens, türelmetlenség, másrészt köszönettel tartozunk a támogatóknak is, akik lehetővé teszik, hogy az önkormányzatok, amelyek ki voltak és ki vannak téve a migránsok okozta tehernek, valamilyen haszonra is szert tegyenek – emelte ki az államtitkár.

Nebojša Daraboš, a Palics Park Közvállalat igazgatója a kosárlabdapálya és a nyitott edzőtér kapcsán elmondta, korábban ez a terület igen elhanyagolt állapotban volt, azonban ennek rendezésével az is megmutatkozott, hogy a dolgok működhetnek egészen máshogyan is, és hogy attól függetlenül, hogy Palics a migrációs útvonal részét képezi, még megmaradt turisztikai desztinációnak is.