2024. április 24., szerda

Új aszfalt a Zágrábi utcában

A munkálatokat három nap alatt befejezték

Csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Zágrábi utcát, amely új aszfaltot kapott, illetve az utca két végén felújították a vízellátási csomópontot, valamint lecserélték a lefolyókat és a rácsokat is. A felújítási munkálatok kapcsán Predrag Radivojević, az Útügyi, Városrendezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója elmondta, a munkálatokra a Szerbiai Utak vállalattal együttműködve került sor, melybe bekapcsolódott a Vízművek és Csatornázási Közvállalat is.

Csütörtök óta újra járható az utca (Fotó: Gergely Árpád)

Csütörtök óta újra járható az utca (Fotó: Gergely Árpád)

– A régi aszfaltréteget eltávolítottuk és új, hat centiméter vastag polimer bitumenes aszfaltréteggel vontuk be az utat, ez az új technológia sokkal tartósabb útburkolatot eredményez. Emellett rendbe tették az esővíz-elvezető csatornákat és lecserélték a fedeleket és rácsokat, valamint felfestették az útburkolati jeleket. A munkálatok mindössze három napot vettek igénybe, s ez jó példája annak, hogyan kell több vállalat munkáját összehangolni – mondta Predrag Radivojević, aki megköszönte a Vojput gyors munkáját is.

Sánta Csabától, a Vízművek beruházási és fejlesztési igazgatójától megtudtuk, hogy a napokban lecserélt két csomópont igen rossz állapotban volt, ezért szükséges volt azokat kicserélni, illetve az egyik acélcsöves bekötés egy részét is ki kellett cserélniük, mivel ezen a ponton rejtett vízveszteséget mértek. Reményét fejezte ki, hogy a következő húsz évben a két csomóponttal nem lesz probléma és zavartalan lesz a környék vízellátása.

Vukoslav Vukoslavović, a Vojput vállalatépítési ügyvezető igazgatója megköszönte az önkormányzat, a közlekedési rendőrség és a közvállalatok munkáját és együttműködését, melynek eredményeképp ilyen gyorsan sikerült a munkálatokat befejezni.

A 330 méter hosszú Zágrábi utcában végzett munkálatok értéke mintegy hatmillió dinár volt, melyet a Szerbia Utak vállalat folyósított. Az utcát a munkálatok idejére lezárták, de csütörtökön újra megnyitották a forgalom előtt.