2024. április 19., péntek

Elismerés az ifjú matematikusoknak

Szerdán került sor azoknak a díjaknak az átadására, amelyeket az általános iskolás diákok a körzeti szintű matematikaversenyen szereztek.

Nataša Aleksić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja gratulált az ifjú matematikusoknak, s köszönetét fejezte ki a szülők és tanárok felé, akik támogatták a diákokat.

– Az eredmények mögött nemcsak tehetség, hanem sok munka és igyekezet is áll, amiért még inkább büszkék vagyunk az eredményeitekre. Az önkormányzat továbbra is támogatja az ilyen jellegű versenyek megtartását, ugyanis a város jövőjét egyedül a tudásra tudjuk építeni. Továbbra is legyetek szorgalmasak, tanuljatok mindennap valami újat, hiszen a tudás olyan érték, amit senki sem vehet el tőletek, s ami mindig veletek lesz és a legtöbbet segít majd az életben – köszöntötte a tanulókat Nataša Aleksić.

A körzeti verseny házigazdája az idén is a szabadkai Kizur István Általános Iskola volt, melynek igazgatónője, Vesna Dulić elmondta, a versenyen az észak-bácskai körzet, azaz Szabadka, Topolya és Kishegyes összesen 136 tanulója vett részt, ebből 54 negyedikes, 22 ötödikes, 25 hatodikos, 21 hetedikes és 14 nyolcadik osztályos diák mérettetett meg, közülük pedig kilencvenkét tanuló részesül díjban, elismerő oklevélben.

– Összesen tizennégy első, tizenöt második, huszonöt harmadik helyezésért járó díjat osztunk ki ma, illetve további harmincnyolc tanuló elismerő oklevelet kap. A körzeti verseny immár hagyományosnak számít iskolánkban, nem csak amiatt, hogy igyekszünk mindent megszervezni, hanem azért is, mert a verseny támogatói is minden évben segítenek valamilyen formában, hogy a legjobb ifjú matematikusainkat megjutalmazzuk – mondta az igazgatónő, aki köszönetet mondott a szponzoroknak is a különféle formában nyújtott támogatásért.