2023. szeptember 23., szombat

Lövések dördültek a Capitolium mellett

Őrizetbe vettek egy nőt a Capitolium épülete mellett Washingtonban, miután autójával nekihajtott a capitoliumi rendőrség egyik autójának.

Eva Melecki, a Capitolium biztonsági szolgálatának vezetője nem sokkal később sajtótájékoztató keretében közölte: az autóvezető nem terrorcselekményt követett el, hanem szabálytalanul közlekedett és amikor megpróbált visszafordulni, véletlenül hajtott bele a rendőrautóba.

A szóvivő szerint az autót vezető nő "különös és agresszív vezetői magatartást tanúsított", ezért a rendőrség figyelmeztető lövéseket adott le, sebesülés nem történt.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy férfi az autójával belehajtott a Capitolium előtt járőröző rendőrségi kocsiba, majd megpróbált átgázolni a biztonsági kordonon. A rendőrök lövéseket adtak le, az autós ámokfutót letartóztatták.

Bár azonnal több rendőrségi autó érkezett a helyszínre, nem erősítették meg az egyébként is szigorú biztonsági intézkedéseket. Mindazonáltal a Capitolium oldalában lévő képviselőházi irodaépületek egyikét lezárták, és megkezdték a közelben lévő fedett botanikus kert átvizsgálását is.