2024. március 29., péntek

Tudományos és Gazdasági Vásár lesz Újvidéken

Đorđe Milićevićet választották a szervezőbizottság elnökévé

Egy új vásári rendezvényről tárgyalt Đorđe Milićević, a vajdasági kormány alelnöke négy tartományi titkárral, az Újvidéki Egyetem rektorával, az Újvidéki Vásár vezérigazgatójával és a Tartományi Gazdasági Kamara elnökével.

Mindannyian támogatták az elképzelést, hogy még az idén tartsák meg Újvidéken az első Tudományos és Gazdasági Vásárt. Az indoklás szerint mivel ismét növekedésnek indult a társadalmi termék, szükség mutatkozik arra, hogy a tudomány, az új műszaki-technológiai vívmányok, az innovációk segítsék a gyorsabb gazdasági fejlődést.

A tegnapi megbeszélés résztvevői alkotják a Tudományos és Gazdasági Vásár szervezőbizottságát, melynek elnöke Đorđe Milićević lett. A rendezvény védnöke a Vajdaság AT Kormánya, hordozója pedig a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság, valamint a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság.

A megbeszélésen abban is megállapodtak, hogy Vajdaság AT Kormánya elnökének javasolni fogják egy olyan stratégiai dokumentum kidolgozását, amely a kormány és az Újvidéki Egyetem szorosabb együttműködését vázolná.