2024. április 24., szerda

Építik a kerékpárutat Zentán

Ezentúl a Tornyosi út mindkét oldalán biztonságosan közlekedhetnek a biciklisek

Zentán a Tornyosi úton a városból kifelé menet az út bal oldalán megkezdődött a kerékpárút építésének harmadik szakasza.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

Az első rész még 2014-ben készült el, a második 2015-ben, a harmadiknak pedig 2016 őszén kellett volna, de az időjárási körülményekre hivatkozva idén tavaszra halasztották a munkálatokat. Ebben a harmadik fázisban 510 méter hosszan építik ki az utat, és ha elkészül, akkor a Tornyosi út mindkét oldalán végigvezet a kerékpárút egészen a város széléig, vagyis a biciklisek ezentúl nagyobb biztonságban közlekedhetnek.

A községi közigazgatási hivatalból kapott információk szerint az építkezést a tartományi gazdasági titkárság és a község közösen finanszírozza. Ez a harmadik szakasz több mint négymillió dinárba kerül, ebből egymillió-hatszázezret a tartomány fedez, a többit pedig a község. A kivitelező a Vojput vállalat, és az építkezésnek harminc munkanap alatt kell elkészülnie, tehát valamikor április közepére várható, hogy közlekedni lehet rajta. A kerékpárút másfél méter széles lesz, és nagyon nagy szolgálatot tesz majd, hiszen a Tornyosi út a város egyik legforgalmasabb útja, nyolcezren laknak azon a környéken, és a Felsőhegy és Zenta között ingázók nagy része is ott közlekedik.