2024. április 19., péntek

Vízhálózati és aszfaltozási munkálatok

Várhatóan csütörtökön ismét megnyitják a Zágrábi utcát az autósok előtt
(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szerbiai Utak Közvállalat tervbe vette a Zágrábi utca újraaszfaltozását, melynek keretében a meglévő réteget felkaparják és új aszfalttal látják el az utat. Mivel már régóta esedékes volt az utca két végén lévő vízvezeték-hálózat csomópontjának cseréje, ezért a Vízművek és Csatornázási Közvállalat kihasználta az alkalmat, hogy ezeket a munkálatokat az aszfaltozás előtt elvégezhessék.

Predrag Pižurica, a közvállalat műszaki igazgatója lapunknak elmondta, két helyen végzik a cserét, mégpedig a Zágrábi utca és a Zombori út, valamint a Zágrábi és Makszim Gorkij utca találkozásánál.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Az elmúlt időszakban ezeken a pontokon gyakran történt meghibásodás, csőtörés, ezért is kértük, hogy elvégezhessük most ezeket a munkálatokat. Bár már évekkel ezelőtt sort kellett volna kerítenünk rá, nem kaptunk rá engedélyt, mivel az egy nemzetközi útvonalnak számít, ahol nagy a forgalom, a munkálatok elvégzéséhez viszont szükség lett volna lezárni az utcát. Mivel azonban az aszfaltozás miatt a Szerbiai Utak március 27-e és 30-a közötti időszakban az utca lezárását tervezte, ezért kihasználtuk a lehetőséget, hogy sort kerítsünk a csomópontok cseréjére. Vasárnap kezdtük meg a földmunkálatokat, azonban mivel az egyik vezeték megrepedt, kénytelenek voltunk elzárni a vizet. Az egyik csomópontot már vasárnap kicseréltük, a másik csomópont és a vezeték javítása ma, hétfőn kerül sorra, azaz ma befejezzük a vízvezeték-szerelői munkákat, és kedden már csak a kiásott gödrök betemetése marad hátra, melyet az aszfaltozás követ – mondta a műszaki igazgató.

A csomópontok cseréjén kívül a szennyvízcsatorna aknafedeleinek állapotát is felmérték, melyből kettőt ki kellett cserélni, illetve az esővíz-elvezető csatorna rácsai is rossz állapotban voltak, ezért ezeket is helyre kellett állítani. A tervek szerint szerdán már csak az úttest útburkolati jelekkel való ellátása marad hátra és várhatóan csütörtökön újra megnyitják az utcát az autós forgalom előtt.