2024. április 19., péntek

Adományok érkeztek a napközis otthonba és az óvodába

Óbecsén tavaly nyitotta meg kapuit a mozgássérült és fejlődési rendellenességgel élő gyermekek napközis otthona.

A csomagokat Katarina adta át a napközis otthon gyermekeinek (Fotó: Fehér Rózsa)

A csomagokat Katarina adta át a napközis otthon gyermekeinek (Fotó: Fehér Rózsa)

Az intézmény szolgáltatásait igénybe vevő gyerekek nagy része szegény családból származik, elsősorban számukra szervezett Oszd meg a boldogságot elnevezéssel gyűjtést az Óbecsei Ifjúsági Iroda, a Cognitio civil szervezet és a Szociális Védelmi Központ. A 7 és 14 év közötti gyerekeknek elsősorban tiszta téli ruhára, lábbelire, iskolai felszerelésre és tisztálkodási eszközökre van szükségük, ezek kerültek a csomagokba, amelyeket ma adták át a gyerekeknek.
Katarina Kurćubić, a Cognitio civil szervezet elnöke elmondta: nagyon elégedettek, mert rövid idő alatt sok adomány érkezett a felhívásukra. A helyi lakosok adományai mellett Németországból is érkezett három doboznyi új holmi a gyerekeknek, Kínából pedig egy óbecsei származású fiú küldött pénzadományt, amiből élelmiszert és tisztálkodási szereket vásároltak a rászoruló családoknak.
Tegnap a Labud Pejović Gyermekkert óvodásai is kaptak ajándékot, a községi közlekedésbiztonsági tanács kezdeményezésére az ő csomagjaikba magyar vagy szerb nyelvű könyv, fluoreszcens mellény és csuklópánt, valamint egy kislámpa került. A községben több mint háromszáz óvodás van, a többiek hétfőn kapják meg a közlekedési csomagot.