2024. április 19., péntek

Egyetlen borítékkal autót nyert

A magyarkanizsai Gojkov Judit szerencséje a számlás nyereményjátékon

Magyarkanizsára került azon autók egyike, amelyeket a Pénzügyminisztérium által indított Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű akcióban meg lehetett nyerni. A nyugdíjas Gojkov Judit, aki üzletvezetőként dolgozott, két felnőtt fiú édesanyja, és most már egy Fiat L 500-as gépkocsi boldog tulajdonosa is. Az autót szerdán vette át Kragujevacon, adóznia sem kellett utána, csak a bejegyzés költségét kell állnia. A számlagyűjtögetős játékban sokan részt vesznek, míg mások csak az esélytelenek nyugalmával legyintenek a lehetőségre. Judit úgy gondolta, miért is ne próbálhatná meg, veszítenivalója úgysincs.

– Egyetlen borítékot küldtem be, de azzal kivártam a március 13-át, akkor adtam postára a borítékba gyűjtött tíz számlámat. Ezek legtöbbje az egyik ismert üzletlánc helyi kirendeltségéből származik, ugyanis ott szoktam leginkább vásárolni. Túl nagy reményt nem fűztem a dologhoz, mert volt bennem némi előítélet is, hiszen az járt a fejemben, úgysem épp én, innen a kis Tisza-parti városból leszek olyan szerencsés. Éppen ezért még a nyereménysorsolást sem néztem meg, nem is tartottam számon, hogy mikor lesz. Azóta azért ezt már sajnálom, mert jó lett volna abban a pillanatban szembesülni a szerencse kerekének felém fordulásával. Annál is inkább örülök az autónak, mert egy huszonöt éves Opel Vectrám van, ami már igencsak túllépte a nagykorúság határát is.

Judit elmondta, nagyon hálás a sorsnak, hogy őt jutalmazta meg a csillogó piros autóval, de másoknak is szeretne esélyt adni, nem akar telhetetlen lenni, így több számlát nem is fog beküldeni, így is épp elég nagy az öröme.  n JK