2024. április 20., szombat

Megkezdődött a piacok tavaszi rendezése

A Tržnica Közvállalat dolgozói megkezdték a városi piacok tavaszi rendezését, a sorban az első a nagybani piac, az elkövetkező hetekben befejezik az idényjellegű munkálatokat.

Pataki Anna, a Tržnica médiafelelőse elmondta, hogy a közvállalat dolgozói a következő napokban megtisztítják a piacokat, elhordják a felgyülemlett szemetet, és a darabos hulladékot is elszállítják.

– Ahol szükséges, a piacok tetőszerkezetét is megjavítják, az objektumok ereszeiből eltávolítják a felgyülemlett hordalékot, és kisebb javításokat is elvégeznek – mondta Pataki. Hozzátette: Tervezik a felületek mechanikus és a platók vegyi tisztítását is. A piacok tavaszi rendezésére kialakított csoportok 30 főt számlálnak, ők végzik el az összes munkálatot.

Az előző időszakban a piacokon kicserélték a főként napvédőnek használt, hálószerű anyagokat, de a speciális vásznak kisebb esőzéstől, havazástól is megvédik a piaci árusokat. A piacok környékén elvégzik a patkányirtást is, a tervek szerint ezentúl évente négyszer kerül majd erre sor, de szükség esetén gyakrabban is. Pataki kiemelte, hogy a tavaszi rendezési munkálatok nem hatnak ki a piacok működésére, mivel a Tržnica Közvállalat dolgozói a piac bezárása után kezdik el a munkálatokat.

Az önkormányzat költségvetési támogatásának köszönhetően a Tržnica Közvállalatnak módjában áll felújítani a Nejlon piac épületeinek ereszrendszerét. A tervek szerint az idén tervezik a helypénzek elektronikus megfizettetési rendszerének bevezetését, és az ehhez szükséges készülékek beszerzését, ami nagy mértékben hozzájárul majd a piacok hatékony működéséhez. Ezenkívül, a Tržnica Közvállalat egy munkagépet is beszerez majd a piacok felületeinek gyorsabb és alaposabb megtisztításához.

– Összesen 30 millió dinárt különítettek el a városi költségvetésből a Tržnica számára, a pénzösszeg nagy részét projektumok megvalósítására költjük – mondta a közvállalat médiafelelőse.