2024. április 19., péntek

Amatőr színjátszók seregszemléje Bácsfeketehegyen

A nyolcnapos rendezvény során 17 előadást láthat a közönség

Ma 17.30-kor egy kiállításmegnyitóval kezdődik a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozója. A kiállítás a Soma Színtársulat történetét mutatja be, Faragó Árpád, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színművész nyitja meg a Kultúrotthonban. Ezt követően 18 órakor kerül sor a találkozó megnyitójára a bácsfeketehegyi színházteremben.

Hajvert Lódi Andrea, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy a találkozót a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet együtt szervezi. Az idei találkozó házigazdája a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület.

– A nyolcnapos rendezvény során 17 előadást látnak a nézők, 12 különböző településről. A fellépők között lesznek visszatérők, de nagyon örülünk, hogy új társulatok is bemutatkoznak. Az előadásokat idén is egy háromtagú zsűri fogja értékelni: Kovács Frigyes színművész, Magyar Attila színművész és Táborosi Margaréta rendező, koreográfus. A nyolcadik napon adják át a díjakat: a hagyományos díjak mellett sok különdíj is gazdára talál majd – mondta el Hajvert Lódi Andrea.