2024. március 29., péntek

Két új körforgalom Nagybecskereken

Hamarosan megkezdődik az újvidéki út felújítása

Čedomir Janjić Nagybecskerek város polgármestere és Zoran Stojisavljević, a Szerbiai Utak (Putevi Srbije) útkarbantartó közvállalat végrehajtó igazgatója szerdán szerződést írt alá két új körforgalmas útkereszteződés kiépítéséről. Az egyik a város Belgrád felőli bejáratánál, a másik pedig a nagybecskereki autóbusz-állomásnál lesz.

Munkához látnak az útépítők (Fotó: Kecskés István)

Munkához látnak az útépítők (Fotó: Kecskés István)

Szó volt a Nagybecskerek környéki állami utakon tervezett idei munkálatokról is.
Az útépítési idény Nagybecskereken az újvidéki út zsablyai elágazásáig vezető szakaszának a felújításával kezdődik, közölte tegnap Čedomir Janjić. Kifejezte elégedettségét a Szerbiai Utak Közvállalat támogatása miatt, amiből az idén Nagybecskerek két új körforgalmi útkereszteződéssel gazdagodik. Szerinte különösen a Belgrád bejáratánál létesített körforgalomnak van nagy jelentősége, mivel ezzel könnyebb és biztonságosabb lesz a közlekedés az ipari övezet irányába, amely az idén remélhetőleg újabb beruházókkal bővül. A buszállomásnál pedig elsősorban közlekedésbiztonsági szempontok miatt van szükség a körforgalomra. A polgármester szerint mindkét beruházást még ebben az évben befejezik, de ezenkívül kisebb útjavítási munkálatok is lesznek. Értékelése szerint a 2017-es év jelentős úthálózati beruházások jegyében telik majd.
A víztisztító mellett a másik legnagyobb megoldásra váró kommunális probléma a kerülőút kiépítése. Ennek a megvalósítása1991-ben kezdődött. Eddig ötmillió eurót költöttek el rá, a munka befejezéséhez ennek még legalább a kétszeresére lesz szükség. Hét kilométer utat kellene megépíteni, valamint egy felüljárót és egy Bégán átívelő hidat az egykori Proleter szőnyeggyárnál.
Zoran Stojisavljević, a Szerbiai Utak Közvállalat végrehajtó igazgatója elmondta, hogy az újvidéki út felújítását a közvállalat 630 millió dinárral támogatja. Emellett befejezik a Nagybecskerek és Nagykikinda közötti út még fennmaradt 3,5 km-es szakaszának a felújítását is. Mint mondta, Nagybecskerek város területén összesen 462 millió dinárral támogatják az állami utaknak a felújítását.