2024. április 20., szombat

A közös fellépésért

Együttműködési megállapodást írt alá a vajdasági és a Csongrád megyei gazdasági kamara

A Vajdasági Gazdasági Kamara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége együttműködési megállapodást írt alá tegnap Szegeden. Azt várják tőle, hogy tovább erősítse és új alapokra helyezze a két kamara együttműködését a jövőben – áll a Vajdasági Gazdasági Kamara közleményében.

A megállapodás értelmében a felek a gazdasági és a szociális együttműködést népszerűsítik majd Magyarország és Szerbia területén. Közösen kezdeményezik és támogatják majd a kereskedelmi árucsere-forgalmat és olyan gazdasági és vállalkozói delegációk felállítását, amelyek közvetlen kapcsolatot tudnak teremteni a vállalkozók között, akik különböző projektumokba és munkákba szeretnének beruházni. Ugyanakkor igyekeznek javítani a vállalkozói légkörön, illetve küldetésükként vállalták fel olyan megfelelő partnerek felkutatását, akikkel a kereskedelem, gazdaság, ipar, mezőgazdaság, turizmus vagy a beruházások terén, esetleg az ipari zónákban, a tudományban, a technológiában együtt tudnak majd működni.

A megállapodás aláírásánál jelen volt Ognjen Bjelić tartományi regiófejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár, Milan Stojanov, a Vajdasági Gazdasági Kamara külgazdasági kapcsolatokért felelős bizottságának titkára, Tráserné Oláh Zsuzsanna, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Kozsuchné Somogyi Katalin, a Csongrád Megyei Iparkamara vállalkozásfejlesztési és külgazdasági igazgatója és Đurović Éva, az iparkamara projektmenedzsere.