2024. április 19., péntek

Épül a körpálya a parkban

A térköves gyalogút újabb, 190 méteres szakasza után a napokban elkezdődött a tavalyra ígért futópálya építése az óbecsei Erdőtelepítők parkjában. A több mint kétmillió dináros beruházást ugyancsak a nagybecskereki Eko gradnja vállalat végzi, amely a parkban a térkőburkolatot is lehelyezte. A Miloš Crnjanski utca és az uszoda közötti részen épülő körpálya hossza ugyan mindössze 483 méter lesz, szélessége pedig 1,6 métert tesz majd ki, de a feketefenyő kérgéből készült, gumihatású mulcs borította pályának az elképzelések szerint lesz majd folytatása.
Dane Mandić, az óbecsei Ifjúsági Iroda vezetője elmondta: az ifjúsági és sportminisztérium támogatásából készülő, tavalyra ígért pálya azért csak az idén épül meg, mert a projektet tervező óbecsei Építésügyi Igazgatóságot tavaly fel kellett számolni. A most épülő futópályának szerinte nemcsak folytatása lesz, de az önkormányzat támogatásával néhány tornaeszköz is kikerül a parkba, a biztonság érdekében pedig a kiszáradt fákat ki fogják vágni. A munkálatok egy következő szakaszában a központi virágágyásra merőleges, hosszabb és szélesebbek utak is elkészülnek majd, és a főútnak is lesz folytatása egészen a szabadtéri uszodáig.
A Pannonica Polgári Egyesület is rendszeresen szervez akciókat a park szépítése érdekében, tagjai és más önkéntesek április elsején a tereptisztítás, gazolás mellett virágokat is ültetnek. A 8-tól 12-ig tartó akcióra mindenkit szeretettel várnak.