2024. április 25., csütörtök

Temerini művelődési hírek

Fennállásának 44. évfordulója megünneplésének keretében március 19-én, vasárnap este 7 órakor Temerinben vendégszerepel az Újvidéki Színház.

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A temerini Szirmai Károly MME székháza

Krizsán Szilvia, Figura Terézia, Elor Emina, László Judit, Ferenc Ágota, Jankovics Andrea, Kőrösi István, Pongó Gábor, Huszta Dániel, Sirmer Zoltán, Szalai Bence, Szilágyi Áron előadásában születésnapi színészkoncerttel kedveskednek a közönségnek, amelyben felidézik a legemlékezetesebb zenés előadások legnagyobb sikerdalait. A dalokat csokorba fogta Puskás Zoltán rendező. Az ülésrenddel ellátott belépőjegyek elővételben megvásárolhatók a Művelődési Központ irodájában 7-től 17 óráig. A jegy ára 350 dinár.

***

A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából községi tojásfestő versenyt szervez a Művelődési Központ. A pályázatra festett és díszített húsvéti tojásokkal, ünnepi motívumokat tartalmazó képzőművészeti alkotásokkal nevezhetnek be az óvodáskorú gyermekek és az általános iskolás tanulók. A beérkezett munkákat bírálóbizottság értékeli, a legjobbakat pedig megjutalmazzák. A gyermekmunkákból április 12-én 12 órakor alkalmi kiállítás nyílik.

***

Megjelent a Kolibri Sztár gyermek dalfesztivál pályázata, amelyre óvodás és általános iskolás gyermekek jelentkezését várjuk 5-től 14 éves korig Temerin község területéről. A kétnyelvűség és a számos közös program tekintetében Vajdaságban egyedinek számító Kolibri Sztár gyermekfesztivál elsődleges célja, hogy a legkisebbek is kifejezésre juttathassák énektehetségüket és kreativitásukat. A fesztiválra való felkészülés keretében április 19-én, 20-án és 21-én kerül sor a jelentkezők meghallgatására, ezt követően derül ki, hogy ki vesz-vehet részt a fesztivál döntőjén, amelyet az idén május 20-án tartanak a temerini színházteremben.