2024. április 20., szombat

Középiskolák börzéje Magyarkanizsán

Pénteken délután zsúfolásig megtelt a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épülete, ahol a középiskolák börzéjét tartották.

A hetedikes és nyolcadikos diákok pályaválasztását megkönnyítendő, ez évben tizennyolc középfokú intézmény mutatkozott be. Már hatodik alkalommal tartanak hasonló börzét, de ekkora létszámban még nem jelentek meg a középiskolák, mint most. Diákok a községbeli településekről is érkeztek tanítóikkal vagy szüleikkel együtt, hogy tájékozódhassanak a lehetőségekről. Csókáról, Zentáról, Szabadkáról, Törökkanizsáról, Topolyáról érkeztek a különböző szakirányú középiskolák képviselői, emellett idén a szabadkai diákotthon is bemutatkozott. Egy-egy iskola egy tantermet foglalt el, ahol nemcsak a tanárok, hanem az ott tanuló diákok is segítettek abban, hogy megismertessék a középiskolák kínálta szakterületeket.

Gulácsi Beáta, az általános iskola tanítónője, fő szervező elmondta:

– Pozitív visszajelzéseket kapunk minden évben a szülők és a gyerekek részéről is, bizton állíthatom, megéri szervezni ilyen börzét. Rövid és ismeretterjesztő információk átadására törekednek a középiskolák képviselői, így könnyítve meg a végzősök és majdnem végzősök dolgát. Idén még egy ásotthalmi középiskola is bemutatkozott nálunk. Reméljük, ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a diákok könnyebben dönthessenek, és hogy jövőre bővüljön a bemutatkozni szándékozó középiskolák száma.