2024. március 29., péntek
TENISZ

Niši és újvidéki elődöntős

A szerbiai teniszezők Dušan Lajović kivételével gyöngén szerepeltek Indian Wellsben, pompásan halad viszont a niši származású francia Kristina Mladenović, aki a dán Caroline Wozniacki feletti győzelmével elődöntős lett, nyolc helyet javított, s a pályafutása legjobbjának megfelelő 18. pozíciót foglalja el a ranglistán. Ha Mladenović döntős lesz, feltörhet a 16. helyre is. Erre szép kilátásai vannak, noha a Venus Williams feletti győzelmével az ukrán születésű orosz Jelena Vesznyina is megmutatta, hogy kirobbanó formában van.

A férfi negyeddöntőben Stan Wawrinka teljesen egyenrangú meccsen a döntő játszma rövidítésében győzte le az osztrák Dominic Thiemet, és az elődöntőben a meglepetésember spanyol Pablo Carrenóval találkozik, aki uruguayi névrokonát, Pablo Cuevast győzte le fordulatokban gazadag mérkőzésen, elsősorban ellenfele gyöngébb teljesítményével a második adogatáson.

Az éjjel a női elődöntőben a Ka. PlíškováKuznyecova és a Vesznyina–Mladenović, a férfi negyeddöntőben a FedererKyrgios és a NisikoriSock meccsek voltak műsoron.

Dejana Radanović Heraklionban nem a román Enével játszott, mivel az sérülés miatt feladta a belga Michaela Boev elleni csatáját. Az újvidéki játékos újra sikeres volt, simán verte a bolgár származású belgát, és ma az elődöntőben a moldovai Alexandra Perperrel találkozik.

INDIAN WELLS. – A férfitorna negyeddöntőjében: Carreno–Cuevas 6:1, 3:6, 7:6, Wawrinka–Thiem 6:4, 4:6, 7:6. Nők, negyeddöntő: Vesznyina–V. Williams 6:2, 4:6, 6:3, Mladenović–Wozniacki 3:6, 7:6, 6:2.

HERAKLION. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Radanović–Boev 6:1, 6:1.