2024. március 28., csütörtök

Senki sem játszhat az állammal

Mintegy harmincezren gyűltek össze Újvidéken Vučić kampányredezvényén
Aleksandar Vučić (Ótos András felvétele)

Aleksandar Vučić (Ótos András felvétele)

Az Oroszországgal megvalósított jó viszonyok folytatása mellett szállt síkra újvidéki kampánybeszédében Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke. A város főterén megtartott választási rendezvényen az államfőjelölt jelenlegi kormányfő elmondta, hazánk soha sem fog szankciókat bevezetni Oroszország ellen, de lényegesnek ítélte a nyugati államokkal épített kapcsolatokat és az európai csatlakozás folyamatát is. Arról beszélt, hogy Németországgal és Angela Merkel kancellárral minden eddiginél jobbak a kapcsolatok, a Berlinben hallott elismerő szavak Szerbia sikerét igazolják. Kifejtette: olyan Szerbiát épít, amelyben minden nemzetiség egyforma jogokkal rendelkezik. Aláhúzta még: az állam túlságosan is fontos ahhoz, hogy játszani lehessen vele és visszaadják azoknak, akik tönkretették korábban. Minden eddiginél magasabb nyugdíjakat és béreket ígért.

Pásztor István (Ótos András felvétele)

Pásztor István (Ótos András felvétele)

A kampányrendezvényen Ivica Dačić is a hatalmi koalíció közös jelöltjének, Vučićnak a támogatására buzdított és azt mondta, mindenki az SZHP elnökére szavazzon, aki máskülönben a szocialisták jelöltjét támogatta volna. Maga is az orosz–szerb kapcsolatok megőrzését szorgalmazta.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt mondta, hogy Aleksandar Vučić e párt elnökjelöltje, s kifejtette: a demagógia helyett eredményeket várnak az emberek. Pásztor István közölte, mindent el fognak követni azért, hogy Vučić még az első fordulóban győzni tudjon. Egy olyan államra van szükségünk, amelyben minden család otthon érezheti magát – szögezte le Pásztor.