2024. április 18., csütörtök

Benzinkutakat rabolt ki az M7-en, majd végzett magával

Négy benzinkutat rabolt ki csütörtök hajnalban az M7-es autópályán egy férfi, a negyedik fegyveres rablás után már üldözőbe vették a rendőrök, menekülés közben egy körforgalomnál balesetet szenvedett, majd öngyilkos lett.

Rendőr az egyik kirabolt benzinkútnál (Fotó: MTI)

Rendőr az egyik kirabolt benzinkútnál (Fotó: MTI)

Sipos Mónika rendőrségi szóvivő elmondta: az öngyilkos férfi csütörtök hajnalban három óra körül négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszain a fővárostól a Balaton felé haladva Budaörsön, a Váli-völgyben, Tárnoknál és Velencénél. A tettes minden esetben fegyverrel fenyegette meg az eladókat, és több helyen lövést is leadott. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja, az elsődleges információk szerint a lövések miatt nem sérült meg senki – tette hozzá Sipos Mónika.

Menekülése közben a férfi Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út csomópontjánál balesetet szenvedett, majd lőfegyverrel öngyilkosságot követett el – tájékoztatott a szóvivő. 
Az M1 információi szerint a férfit az utolsó rablás után a rendőrök üldözőbe vették. Miután balesetet szenvedett, körbevették őt a rendőrök, és ekkor a rabló fegyverével végzett magával.

Az elmúlt tizenöt évben nem volt példa hasonló bűncselekményre, ezért szomorúan és értetlenül áll a történtek előtt a rablással érintett töltőállomások közül hármat is üzemeltető Mol-csoport kommunikációs igazgatója. Szollár Domokos az MTI-nek azt mondta: szigorú biztonsági rendszerüknek köszönhetően kevés, legfeljebb 150 ezer forint váltópénzt tárolhatnak a kasszákban, így a három kútról a tettes összesen körülbelül százezer forintot rabolhatott el.

Hozzátette, a személyzet helyesen látta el feladatát mindenhol: budaörsi kútjukról a pánikgombbal riasztották a rendőrséget, Velencén pedig a belépő támadót észlelve a pultból hátramenekültek, így a rabló a kasszához sem fért hozzá.