2024. április 19., péntek
SZERBIAI PARALIMPIAI BIZOTTSÁG

Surányi és Perić-Ranković a legjobb

A Szerbiai Paralimpiai Bizottság (POKS) megnevezte legjobb sportolóit a 2016-os évre vonatkozóan: a férfiaknál a sportlövő Surányi László, a nőknél az asztaliteniszező Borislava Perić-Ranković kapta a díjat.

Az év legjobb edzőjének járó elismerést az asztalitenisz-válogatott edzője, Zlatko Kesler vehette át, a legjobb csapat pedig a női asztaliteniszezőké lett. Zoran Mićović, a POKS elnöke szerint a szerb paralimpikonok bebizonyították, hogy valódi bajnokok: „Hatalmas befektetés és áldozat árán sikert értünk el Rióban. Remélem, hogy folytatni tudjuk ezt a munkát, nagy versenyek várnak még ránk, és további érmekben reménykedünk” – mondta Mićović a belgrádi városházán rendezett ünnepségen.

Surányi László kiemelte, hogy már nem riói sikerére koncentrál: „Örülök, ha valakit ösztönözni tudtam, hogy sportolni kezdjen. Jelenleg néhány világkupa-állomás vár rám, jövőre pedig az Eb és a kvalifikációs küzdelem a tokiói olimpiára.”

A szerb paralimpiai csapat a tavalyi megmérettetésen rekordszámú kilenc érmet szerzett: három aranyat, két ezüstöt és négy bronzot.