2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Muslin és Storck kerete

Nikolić neve nincs a portugálok ellen készülő játékosok között

A márciusi vb-selejtezős mérkőzésre Bernd Storck, a magyar, valamint Slavoljub Muslin, a szerb válogatott szövetségi kapitánya is kihirdette keretét.

A portugálok elleni március 25-ei világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe nem került be a zentai Nemanja Nikolić, valamint a DVTK-t nemrég elhagyó Elek Ákos sem. Storck az MLSZ hivatalos honlapjának elmondta, a két játékos mellőzésének hátterében klubváltásuk áll.
„Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára” – nyilatkozta a szakember. Az említett játékosok mellett Guzmics Richárd sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez.

Amikor a születésnapomon, december 31-én hívott a kapitány, abban maradtunk, hogy az összetartás előtt egyeztetünk, megnézzük, hogy alakul a beilleszkedésem az új csapatnál. Elfogadom és logikusnak tartom a döntését. Bernd Storck korrekt módon jelezte, mivel nem garantálhatja, hogy pályára lépek majd a selejtezőn, nem lenne szerencsés, ha ennyit utaznék. Mondta, tegyem a dolgom, rúgjam a gólokat, ahogy eddig is, és akkor nyitva lesz számomra a válogatott kapuja. Nagyon drukkolok majd a fiúknak, boldog lennék, ha sikerülne jó eredményt elérni Portugáliában. És persze mindent megteszek, hogy a jövőben ismét számoljon velem a kapitány!” – írta Nikolić a hivatalos FB-oldalán, majd nem sokkal később megszerezte első gólját az amerikai bajnokságban. A zentai csatár a Real Salt Lake elleni 2:0-s győzelem során csapata első gólját lőtte a 11. percben.
A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton), Megyeri Balázs (Greuther Fürth). Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Vinícius Paulo (Videoton). Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Brøndby IF), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna). Támadók: Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogoń Szczecin), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (Al-Garafa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Sallai Roland (Palermo), Szalai Ádám (Hoffenheim).

Szerbia március 24-én Tbilisziben lép pályára Grúzia ellen, s a három pont megszerzéséért utazik a grúz fővárosba. Muslin kiválasztottjai abban is reménykednek, hogy az Írország–Wales mérkőzés döntetlennel ér véget. A D csoportot Írország vezeti 10 ponttal, Szerbia a második 8-cal, Wales 6 ponttal a harmadik, Ausztria 4 pontot gyűjtött, a grúzoknak 2, a moldovaiaknak pedig 1 pontjuk van.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Vladimir Stojković (Nottingham Forrest), Predrag Rajković (Maccabi Tel-Aviv), Aleksandar Jovanović (Aarhus). Védők: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Konyaspor), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Ivan Obradović (Anderlecht), Uroš Spajić (Anderlecht), Antonio Rukavina (Villarreal). Középpályások: Ljubomir Fejsa (Benfica), Luka Milivojević (Crystal Palace), Nemanja Radoja (Celta), Nemanja Matić (Chelsea), Dušan Tadić (Southampton), Filip Kostić (Hamburg), Zoran Tošić (CSZKA Moszkva). Támadók: Lazar Marković (Hull City), Aleksandar Mitrović (Newcastle), Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt), Andrija Pavlović (København), Uroš Đurđević (Partizan).