2024. április 20., szombat
VÍZILABDA – NŐI EUROLIGA

A LEN-kupában folytathatják a magyarok

Mindkét magyar együttes kikapott a női Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján. Az UVSE ugyan egygólos előnnyel (10:9) utazott a Mataróhoz, Ács Bertalan csapata azonban egyszer sem tudott vezetni a spanyol rivális otthonában, végig szaladt az eredmény után. Nem ment emberelőnyben, nem ment hátul, nem tudta elkapni a fonalat Gangl Edina sem, vagyis a játék minden elemében gondok akadtak. A harcias Mataró élt a lehetőséggel, Laura López egymaga négy gólt jegyzett, s végül vezérletével 12:8-ra nyert a házigazda.

A negyeddöntő másik magyar érdekeltségű találkozóján a Dunaújváros az esélytelenek nyugalmával várhatta a visszavágót, s bár fogadkoztak és készültek gőzerővel a lányok, a címvédő Sabadell érvényesítette a papírformát, és 19:11-re legyőzte Mihók Attila együttesét.

Mindkét magyar csapat a LEN-kupa négyes döntőjében folytathatja a küzdelmeket.

Euroliga, nők, negyeddöntő, visszavágók: Mataró (spanyol)–UVSE 12:8 (összesítésben 21:18), Sabadell–Dunaújváros 19:11 (összesítésben 31:20), Olimpiakosz–Padova 8:8 (összesítésben 18:18, ötméteresekkel 3:2), Hanti-Manszijszk–Kirisi 9:13 (összesítésben 14:35).

Az Euroliga négyes döntőjébe jutott: Sabadell, Mataró, Olimpiakosz, Kirisi.

A LEN-kupa négyes döntőjében játszhat: UVSE, Dunaújváros, Padova, Hanti-Manszijszk.

REGIONÁLIS LIGA

A Šabac visszacsúszott, elszállt a feljutás reménye

Befejeződtek a regionális vízilabdaliga A2 csoportjának küzdelmei. A Crvena zvezda győzelemmel zárta a szezont, az utolsó fordulóban a Cattaro együttesét múlta felül 13:6 arányban. A Šabac nem volt ilyen szerencsés, sorsdöntő találkozón kikapott a POŠK csapatától, így visszacsúszott a harmadik helyre. Győzelem esetén rájátszás nélkül felkerültek volna az A1 csoportba, így viszont a második helyről is lecsúsztak, ami azt jelenti, esélyük sincs a felkerülésre. Sajnos az utolsó mérkőzésen akadozott a játékuk, gyakorlatilag semmi sem sikerült nekik, első találatukat a mérkőzés 27. percében szerezték, a splitiek ekkor már 7:0-ra vezettek, így győzelmükhöz nem fért kétség.

Eredmények, a 14. forduló: POŠK–Šabac 9:3, Solaris–Medveščak 5:11, Crvena zvezda–Cattaro 13:6. A sorrend: 1. Primorac 34, 2. POŠK 33, 3. Šabac 33, 4. Crvena zvezda 31, 5. Cattaro 16, 6. Medveščak 10, 7. Zadar 1952 6, 8. Solaris 3 pont.