2024. március 29., péntek

Programokkal csalogatják a turistákat

A szakemberek szerint az utóbbi időben növekszik a rendezvényturizmus vonzereje. A nemrég lezajlott 39. Belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon Szabadka Idegenforgalmi Szervezete bemutatta a 2017-es turisztikai jellegű rendezvényeinek naptárát. A prospektusban mintegy harminc rendezvény időpontját tudhatjuk meg. A kiállításon két palicsi szálloda kínálatáról beszélgettünk az illetékesekkel.

A turisták szeretnek Palicson (Fotó: Gergely Árpád)

A turisták szeretnek Palicson (Fotó: Gergely Árpád)

Olivera Imbronović, a palicsi Prezident Szálloda igazgatónője negyedik alkalommal szerepelt a kiállításon, maga a szálloda azonban már 2000 óta képviselteti magát.

– Az idén ünnepeljük tizenhét éves fennállásunkat. Amióta én vagyok az igazgató, a dolgozóinknak összesen tizenhét gyermeke született, ez azt jelenti, hogy jó energia kering Palicson és a szállodánkban is, ennek kapcsán egy programot kínálunk vendégeinknek Első esély címmel. Arról van szó, hogy felhívjuk azoknak a pároknak a figyelmét, akik a mesterséges megtermékenyítés mellett döntenek, hogy adjanak maguknak egy év esélyt, és ez alatt az idő alatt három alkalommal hét napot töltsenek el a Palicsi-tó partján lévő szállodánkban egy nyugodt és csodálatos környezetben – magyarázta a Prezident Szálloda igazgatónője.

A palicsi Villa Larusban előfoglalási kedvezményekkel kedveskedtek az idegenforgalmi kiállítás látogatóinak, a július 15-ig, valamint a szeptember 15-nél későbbi foglalásokra vonatkozóan.

– A Prosperitati Alapítvány pályázata által gyermekjátszóteret vásároltunk, és ezáltal kibővítettük a családi programokat. A múlt évben is több család érkezett hozzánk Magyarországról. A hazai turisták közül a legtöbben Belgrádból jöttek, ők főként relaxálni és pihenni szeretnek, élvezni a csendet. A Zvonko Bogdan Pincészet híre messze földre eljutott, ennek köszönhetően többen látogatnak el Palicsra, és ha már itt vannak, meglátogatják az Állatkertet, a környékbeli éttermeket és megszállnak valamelyik helyi szállodában – tudtuk meg Ladóczki Andortól, a Villa Larus képviselőjétől.