2024. március 29., péntek
ELNÖKVÁLASZTÁS 2017

A jelenért és a jövőért szavazzunk

A VMSZ lakossági fóruma Magyarkanizsán

Tegnap este a magyarkanizsai városházán lakossági fórumot rendeztek, amelyen beszédet tartott Fejsztámer Róbert, Újhelyi Nándor, Kern Imre, Egeresi Sándor, és az eseményt megtisztelte jelenlétével Pásztor István tartományi elnök is. Vendégként jelen voltak tartományi funkcionáriusok és képviselők, továbbá önkormányzati vezetők, Nyilas Mihály, Kovács Elvira, Fremond Árpád, Pék Zoltán, Ceglédi Rudolf, Bús Ottó, Dudás Károly, Ótott Róbert, Bunford Tivadar, Kormányos László, Juhász Bálint, Nagy Ottó és Pelt Ilona is.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

A VMSZ kampányrendezvényén a voksok leadásának fontosságára hívták fel a figyelmet, és minden jelenlevőt arra buzdítottak, menjenek el szavazni, hiszen a legfontosabb, hogy a jelenért és a jövőért szavazzunk!

Fejsztámer Róbert mint a VMSZ magyarkanizsai helyi szervezetének elnöke a köztársasági elnökválasztás kapcsán arra helyezte a hangsúlyt, hogy megvilágítsa, a magyarkanizsaiak szempontjából miért is fontos ez az elnökválasztás, és miért fontos a jelenlegi kormányfőre szavazni.

Újhelyi Nándor szintén az Aleksandar Vučićra való voksleadásra buzdított minden jelenlevőt. A nemzeti öntudat megőrzését, a beruházások és a stabilitás kérdését helyezte előtérbe.

Egeresi Sándor kitért a pragmatikus álláspontokra, s azt hangsúlyozta, a politika nem szerelem kérdése, hanem érdek elsősorban, és a vajdasági magyarság érdekeit követve az a legfontosabb, hogy az élen egy stabil, biztos elnökkel a jobb jövő felé tartva az összefogásra szavazzunk mindannyian.

Kern Imre szerint feltehető a kérdés, miért nincs a VMSZ-nek saját jelöltje. A felelet nem egyszerű, de a racionalitásban és a megváltozott helyzetben kell keresnünk a választ. Érdekeink azt követelik, hogy a haladók mellé sorakozzunk fel, s a továbbiakban beszámolt az eredményekről, melyeket a kormány elért helyi szinten.

Pásztor István zárta a beszédek sorát az alapkérdéseket tisztázva.

– Egyik alapkérdésünk: kik vagyunk mi? A kis magyar közösség ebben az országban, kisebbségben, és elkötelezettek abban a tekintetben, hogy talpon maradjunk. Függetlenül attól, hogy az elmúlt hosszú évtizedek során mit jártunk meg, mi egy életerős, polgári értékeket vállaló közösség vagyunk! A VMSZ ennek a közösségnek a pártja, legitim parlamenti erő vagyunk. Azt várjuk el, hogy tiszteljenek és megbecsüljenek bennünket, akik a mi irányunkban is így viseltetnek, ugyanezzel tüntetjük ki. Amíg ez alapállás, talpon tudunk maradni egy egész közösségről gondolkodva és gondoskodva. Mi ez elmúlt tíz évben úgy politizáltunk, hogy világos mondatokat mondtunk ki, ez tartott minket talpon!

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, ami nem is olyan régen történt Magyarkanizsán, akkor is a kormányvezetés volt a község segítségére.

A Szerb Haladó Párttal való megállapodás lényege Pásztor szerint az, hogy a magyarok legitim, érdekérvényesítő erejeként egymás partnerei leszünk.

Mindenkinek van múltja, és nekünk van emlékezetünk! Nekünk pedig a jelennel és a holnappal kell foglalkoznunk, és annak tekintetében kell döntést hozni, az az érdekünk, hogy az legyen a köztársasági elnökünk, akit támogatunk, és azért támogatjuk, mert megérdemli, nem a múltja miatt, hanem amit az elmúlt néhány évben bizonyított!